Приватност

Mozocare.com („Веб-страница“) ја препознава важноста од одржување на вашата приватност. Mozocare.com е посветена на одржување на доверливоста, интегритетот и безбедноста на сите информации на нашите корисници. Оваа Политика за приватност опишува како Mozocare.com собира и постапува со одредени информации што може да ги собере и/или добие од вас преку користењето на оваа веб-локација.

Ве молиме погледнете подолу за детали за тоа каков тип на информации може да собираме од вас, како тие информации се користат во врска со услугите понудени преку нашата веб-страница и други споделени со нашите деловни партнери. Оваа Политика за приватност се однесува на сегашните и поранешните посетители на нашата веб-страница и на нашите онлајн клиенти. Со посета и/или користење на нашата веб-локација, вие се согласувате со оваа Политика за приватност.

Оваа Политика за приватност е објавена во согласност со: Законот за информатичка технологија, 2000 година; и Правилата за информатичка технологија (разумни безбедносни практики и процедури и чувствителни лични информации), 2011 година („Правилата на SPI“)

Со користење на Mozocare.com и/или се регистрирате на www.Mozocare.com, ја овластувате Sinodia Healthcare Private Limited (вклучувајќи ги нејзините претставници, филијали и нејзините партнерски болници и лекари) да ве контактира преку е-пошта или телефонски повик или смс и да ви ги понудиме нашите услуги за производот што се одлучиле за, пренесување на знаење за производот, нудат промотивни понуди што се извршуваат на Mozocare.com и понуди од неговите деловни партнери и поврзани трети страни, поради кои причини вашите информации може да се собираат на начин како што е опишано во оваа Политика.

Со ова се согласувате дека го овластувате Mozocare.com да ве контактира за горенаведените цели дури и ако сте се регистрирале под DND или DNC или NCPR услуги(и). Вашето овластување, во овој поглед, ќе важи се додека вашата сметка не е деактивирана ниту од вас, ниту од нас.

Контролори на лични информации

Вашите лични податоци ќе ги чува и собира Sinodia Healthcare Private Limited.

Општи цели на собирање на вашите податоци

Ние користиме лични податоци за управување со веб-страницата и до степен до кој е неопходно да се исполни договорот.Mozocare.com ги собира вашите информации кога се регистрирате за услуги или сметка, кога ги користите неговите производи или услуги, посетете ги страниците на неговата веб-страница.

Кога ја користите оваа веб-локација, ние собираме информации за вас. Ние автоматски собираме информации за вашето однесување како корисник и за вашата интеракција со нас, како и регистрираме информации за вашиот компјутер или мобилен уред. Ние собираме, складираме и користиме податоци за секоја посета на нашата веб-локација (т.н. датотеки за евиденција на серверот). Пристапните податоци вклучуваат:

 • Име и URL на бараната датотека
 • Детали за контакт (мобилен, е-пошта, град на живеење)
 • Пребарајте датум и време
 • Пренесена количина на податоци
 • Успешна порака за преземање (код за одговор на HTTP)
 • Тип на прелистувач и верзија на прелистувачот
 • Упатувач за URL на оперативниот систем (т.е. страницата од која корисникот дошол на веб-страницата)
 • Веб-страници до кои системот на корисникот пристапува преку нашата веб-страница
 • IP адреса на давателот на Интернет услугата на корисникот и давателот на барањето

Откако ќе се регистрирате на веб-страницата и ќе се најавите, не сте анонимни за нас. Исто така, ќе ви биде побарано вашиот контакт број за време на регистрацијата и може да ви бидат испратени СМС пораки, известувања за нашите услуги до вашиот безжичен уред. Оттука, со регистрацијата го овластувате Mozocare.com да ви испраќа текстуални пораки и предупредувања преку е-пошта со вашите детали за најавување и сите други барања за услугата, вклучувајќи промотивни пораки и СМС пораки.

Ние ги користиме вашите информации со цел:

 • одговори на прашања или барања поднесени од вас.
 • процесуирајте ги нарачките или апликациите поднесени од вас.
 • да ги администрираме или на друг начин да ги извршуваме нашите обврски во врска со кој било договор со нашите деловни партнери.
 • предвидете и разрешете ги проблемите со сите услуги што ви се доставени.
 • да ви испратат информации за специјални промоции или понуди. Може да ви кажеме и за нови функции или производи. Тие може да вклучуваат понуди или производи од нашите деловни партнери (како осигурителни компании итн.) или трети страни (како што се маркетинг партнери и други даватели на услуги итн.), со кои Mozocare.com има врска.
 • да ја подобриме нашата веб-страница и услугите што ги нуди Mozocare.com. Може да ги комбинираме информациите што ги добиваме од вас со информациите за вас што ги добиваме од нашите деловни партнери или трети страни.
 • да ви испраќа известувања, комуникации, да понуди предупредувања релевантни за вашето користење на Услугите понудени на оваа веб-локација.
 • како што е поинаку предвидено во оваа Политика за приватност.

Некои карактеристики на оваа веб-локација или нашите услуги ќе бараат од вас да ги дадете вашите лични информации за идентификација како што сте дадени од вас во делот за вашата сметка на нашата веб-локација.

Споделување и откривање информации

Mozocare.com може да ги сподели вашите информации доставени на веб-локацијата на давателот на услуги/ мрежен партнер на Hospitals and Doctors без да добие претходна ваша согласност во следниве ограничени околности:

 1. Кога е побарано или потребно со закон или од кој било суд или владина агенција или орган да се открие, заради проверка на идентитетот, или заради спречување, откривање, истрага, вклучително и сајбер инциденти, или за гонење и казнување на прекршоци. Овие обелоденувања се направени со добра волја и верување дека таквото обелоденување е разумно неопходно за спроведување на овие Услови и правила; за усогласување со важечките закони и прописи.
 2. Mozocare предлага да ги сподели таквите информации во рамките на компаниите од групата и службениците и вработените во таквите групни компании за целите на обработка на личните информации во негово име. Исто така, осигуруваме дека овие приматели на такви информации се согласуваат да ги обработуваат тие информации врз основа на нашите упатства и во согласност со оваа Политика за приватност и сите други соодветни мерки за доверливост и безбедност.
 3. Mozocare може да користи рекламни компании од трета страна за да прикажува реклами кога корисникот ја посетува веб-локацијата. Овие компании може да користат лични информации за посетата на корисникот на веб-страницата и другите веб-страници со цел да обезбедат реклами за стоки и услуги од интерес за корисникот.
 4. Mozocare ќе пренесе информации за вас во случај Mozocare да биде купен или споен со друга компанија.

Ние собираме колачиња

Колаче е дел од податоци зачувани на компјутерот на корисникот поврзан со информации за корисникот. Може да користиме и колачиња со ID на сесија и постојани колачиња. За колачиња со ID на сесија, откако ќе го затворите прелистувачот или ќе се одјавите, колачето завршува и се брише. Постојаното колаче е мала текстуална датотека складирана на хард дискот на вашиот компјутер подолг временски период. Колачињата за ID на сесија може да се користат од PRP за следење на корисничките параметри додека корисникот ја посетува веб-локацијата. Тие исто така помагаат да се минимизира времето на вчитување и да се заштеди при обработката на серверот. Постојаните колачиња може да се користат од PRP за да складира дали, на пример, сакате да ја запомните вашата лозинка или не, и други информации. Колачињата што се користат на веб-страницата на PRP не содржат информации за лична идентификација.

Лог датотеки

Како и повеќето стандардни веб-локации, ние користиме датотеки за евиденција. Овие информации може да вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, давател на интернет услуги (ISP), страници за упатување/излез, тип на платформа, печат за датум/време и број на кликови за анализа на трендовите, администрирање на страницата, следење на движењето на корисникот во агрегат и собира широки демографски информации за збирна употреба. Можеме да ги комбинираме овие автоматски собрани информации од дневникот со други информации што ги собираме за вас. Ова го правиме за да ги подобриме услугите што ви ги нудиме, за да го подобриме маркетингот, аналитиката или функционалноста на страницата.

Е-пошта - Откажете се

Доколку повеќе не сте заинтересирани да добивате соопштенија по е-пошта и други маркетинг информации од нас, ве молиме испратете го вашето барање преку е-пошта на: care@Mozocare.com. Имајте предвид дека може да потрае околу 10 дена за да се обработи вашето барање.

Безбедност

Ние користиме соодветни технички и организациски безбедносни мерки во секое време за да ги заштитиме информациите што ги собираме од вас. Ние користиме повеќе електронски, процедурални и физички безбедносни мерки за заштита од неовластена или незаконска употреба или промена на информациите и од какво било случајно губење, уништување или оштетување на информациите. Сепак, ниту еден начин на пренос преку Интернет, или метод на електронско складирање, не е 100% безбеден. Затоа, не можеме да ја гарантираме неговата апсолутна безбедност. Понатаму, вие сте одговорни за одржување на доверливоста и безбедноста на вашиот идентификатор за најава и лозинка и не смеете да ги давате овие ингеренции на трета страна.

Рекламирање на трети страни

Може да користиме рекламни компании од трета страна и/или рекламни агенции за да прикажуваме реклами кога ја посетувате нашата веб-страница. Овие компании може да користат информации (со исклучок на вашето име, адреса, адреса на е-пошта или телефонски број) за вашите посети на оваа веб-локација со цел да обезбедат реклами на оваа веб-локација и на други веб-страници на трети страни за стоки и услуги кои може да бидат од интерес за вас.

Ние користиме даватели на услуги од трети страни за да сервираат реклами во наше име на интернет, а понекогаш и на оваа веб-локација. Тие може да собираат анонимни информации за вашите посети на веб-страницата и за вашата интеракција со нашите производи и услуги. Тие исто така може да користат информации за вашите посети на оваа и на други веб-страници за насочени реклами за стоки и услуги. Овие анонимни информации се собираат преку употреба на ознака за пиксели, што е индустриска стандардна технологија што ја користат повеќето големи веб-страници. Ниту една информација за лична идентификација не се собира или користи во овој процес.

ISO 27001

ISO/IEC 27001:2013 е меѓународен стандард за управување со безбедноста на информациите и обезбедува систематски пристап за одржување на безбедни чувствителни информации за компанијата. Добивањето на сертификатот ISO 27001:2013 е уверување за нашите клиенти дека Mozocare.com ги исполнува највисоките стандарди во врска со безбедноста на информациите. Mozocare е ISO/IEC 27001:2013 сертифициран под број на сертификат - IS 657892. Го имплементиравме стандардот ISO/IEC 27001: 2013 за сите процеси кои го поддржуваат развојот и испораката на услуги од Mozocare.com. Mozocare.com разбира дека доверливоста, интегритетот и достапноста на вашите информации се од витално значење за нашите деловни операции и за нашиот сопствен успех.

Линкови до други веб-страници

Може да има подружници или други страници поврзани со Mozocare.com. Личните информации што ги давате на тие страници не се наша сопственост. Овие поврзани страници може да имаат различни практики за приватност и ве охрабруваме да ги прочитате нивните политики за приватност на овие веб-локации кога ќе ги посетите.

Промени во оваа Политика за приватност

Mozocare.com го задржува правото да ја менува оваа политика од време на време, по сопствена дискреција. Може да ја ажурираме оваа политика за приватност за да ги одрази промените во нашите информативни практики. Ве охрабруваме периодично да ги прегледувате

Службеник за поплаки за податоци

Во случај да имате какви било поплаки во однос на важечкото законодавство за информатичка технологија и правилата дадени под таму, името и деталите за контакт на Службеникот за поплаки се дадени подолу:
г-дин Шаши Кумар
Е-пошта:shashi@Mozocare.com,

Ако имате прашања, грижи или предлози во врска со нашата Политика за приватност, може да се контактираме со помош на информациите за контакт на нашата страница Контакт со нас или на mozo@mozocare.com.

Сè уште не можете да го најдете вашиот информации

Контактирајте го нашиот тим „Пациент воодушевување“ за 24/7 стручна помош.

Треба помош ?

Испрати барање