Третман на рак на дојка

Третман на рак на дојка во странство

Рак на дојка може да се случи кога растот на клетките во градите станува абнормален, што предизвикува поделба на клетките и спречува развој на нови, здрави клетки. Околу 1 од 8 жени ќе наидат на некоја форма на рак на дојка во нивниот живот, што го прави најчестиот вид на рак кај жените ширум светот. Мажите исто така можат да развијат рак на дојка, иако ова е ретко.

Поголемиот дел од ракот на дојката се среќава кај жени на возраст над 50 години, иако е можно во сите возрасти. Womenените со семејна историја на рак на дојка се со поголема веројатност да се соочат со него, додека други фактори како што се лошата исхрана и изложеноста на зрачење, исто така, може да ги зголемат шансите.

Најчестите симптоми на рак на дојка вклучуваат промени во изгледот, забележливи грутки или израстоци, невообичаен исцедок од брадавиците и грутки во пазувите.

Ако се открие некој од овие рани симптоми, тогаш а скрининг за рак на дојка треба да се бара што е можно поскоро.

Ова вклучува а мамограм, ултразвук, биопсија и физички преглед. Ова ќе утврди дали ракот е присутен, во која фаза е и кој дополнителен третман е потребен.

Ако се открие рак на дојка, првиот чекор е да се провери дали се проширил на други делови од телото, или во медицинска смисла, метастатски. Ова е направено со цел да се создаде соодветен план за лекување.

Достапни се многу различни третмани за рак на дојка, во зависност од тежината и видот на ракот присутен. Операцијата е една од опциите, со мастектомија која се користи за отстранување на целата дојка и лумпектомија која може да зачува дел од градите. Често се потребни третмани што ги таргетираат клетките на ракот и имаат за цел да ги намалат - радиотерапија и хемотерапија, на пример, како и целна терапија со лекови и хормонска терапија.

Кои други третмани за онкологија се достапни во странство?

Третманот за рак може да биде сложен и скап, затоа многу пациенти избираат да бараат странство. Постапките во земји како Полска, Турција и Индија може да се покажат како поприфатливи, затоа што пациентите патуваат за да видат специјалисти за онкологија во земји како Германија и Израел. Најдете онколошки консултации во странство, најдете хемотерапија во странство, најдете радиотерапија во странство,

Трошоци за третман на рак на дојка низ целиот свет

# Држава Просечна цена Почетна цена Највисока цена
1 Индија $ 3782 $ 3500 $ 4000
2 Тајланд $ 10000 $ 10000 $ 10000
3 Турција $ 5000 $ 2500 $ 7500
4 Јужна Кореа $ 10033 $ 8600 $ 11000
5 Израел $ 12500 $ 10000 $ 15000
6 Руската Федерација $ 6000 $ 6000 $ 6000

Што влијае на крајната цена на третманот со рак на дојка?

Постојат многу фактори кои можат да влијаат на трошоците

  • Подтип на туморот, вклучително и хормонски рецепторски статус (ЕР, ПР), HER2 статус и нодален статус
  • Фазата на туморот
  • Избрани опции за третман (хирургија, радиотерапија, хемотерапија)
  • Избор на болница и технологија
  • Искуство на тимот за онколог
  • Рехабилитација цена по операцијата
  • Покриеноста на осигурувањето може да влијае на трошоците на џебот на една личност

Добијте бесплатна консултација

Болници за третман на рак на дојка

Кликни тука

За третман на рак на дојка

Третман на рак на дојка варира во зависност од фазата на ракот и дали ракот се шири или не. Ракот се јавува кога има абнормалност во растот на клетките, што предизвикува клетките брзо да се поделат и растат кога ќелијата треба да умре за да се направи простор за нови клетки.

Ракот на дојката е најчестиот вид на рак кај жените и најчесто се јавува кај жени на возраст над 50 години, но може да се појави и кај помлади пациенти. Иако е ретко, мажите можат да заболат од рак на дојка.

Фактори кои можат да ги зголемат шансите за добивање рак на дојка вклучуваат семејна историја на рак на дојка, наследени мутирани гени, возраст, изложеност на зрачење и дебелина. Симптомите на рак на дојка вклучуваат грутка во градите, промени во кожата на градите, исцедок од брадавиците, промена на изгледот на брадавицата и грутка во пазувите.

Рак на дојка може да се открие преку редовен скрининг кој вклучува физички преглед, мамограф, ултразвук на дојка и биопсија на ткивото на градите.

Откако ќе се дијагностицира ракот на дојката, лекарот ќе ја одреди фазата на ракот и дали е или не е метастазиран (ако се проширил надвор од градите). Ова ќе му помогне на лекарот да изготви план за лекување, во многу случаи третманите може да се комбинираат. Третманите вклучуваат хирургија на рак на дојка, што обично е а лумпектомија or мастектомија , радиотерапија, хемотерапија, хормонска терапија и целна терапија со лекови.

Колку време трае третманот варира во зависност од видот на третманот што се изведува. Барања за време Просечна должина на престој во странство Времето поминато во странство ќе зависи од третманот. Ако хемотерапијата или радиотерапијата се методи на лекување, тогаш најверојатно ќе бидат потребни повеќе сесии што може да значи подолг престој отколку со операција.

Womenените треба редовно да подлежат на скрининг за рак на дојка, бидејќи ракот на дојката е најчестиот вид на женски рак. Барања за време Просечна должина на престој во странство Времето поминато во странство ќе зависи од третманот.

Ако хемотерапијата или радиотерапијата се методи на лекување, тогаш најверојатно ќе бидат потребни повеќе сесии што може да значи подолг престој отколку со операција. Барања за време Просечна должина на престој во странство Времето поминато во странство ќе зависи од третманот.

Ако хемотерапијата или радиотерапијата се методи на лекување, тогаш најверојатно ќе бидат потребни повеќе сесии што може да значи подолг престој отколку со операција. Womenените треба редовно да подлежат на скрининг за рак на дојка, бидејќи ракот на дојката е најчестиот тип на женски рак.,

Пред постапка / третман

Пациентите треба да подготват список со какви било прашања или проблеми што може да ги имаат, за да разговараат со лекарот во консултациите пред да започнат со третманот. Лекарот ќе разговара за опциите за третман и ќе советува за најдобриот курс на лекување. Во многу случаи, третманите може да се комбинираат.

Ако се подложени на операција, на пациентите обично им се препорачува да се воздржат од јадење и пиење во часовите пред операцијата, со цел да се подготват за општ анестетик.,

Како се изведуваше?

Лумпектомија е исто така познато како операција за зачувување на градите и обично се изведува кај пациенти кои немаат напредни фази на рак. Хирургот ќе направи засек на дојката каде што се наоѓа туморот и ќе го отстрани туморот од дојката, како и дел од ткивото на дојката. Откако ќе се отстрани, местото на инцизија потоа се затвора со конци. Мастектомијата може да вклучува отстранување на целосната дојка, вклучувајќи ја и кожата со создавање на засек околу градите.

Меѓутоа, ако е можно, може да се изврши операција што штеди кожа, каде што се отстранува брадавицата, но се зачувува друга кожа, а во некои случаи е можно да се зачува брадавицата. Во зависност од пациентот, операцијата за реконструкција на градите може да се изврши директно по мастектомија, сепак некои пациенти може да изберат да почекаат и да направат реконструкција на градите како посебна операција, додека други може да не изберат да направат операција за реконструкција.

Хемотерапијата се изведува со администрација на парчиња интравенски (IV), интра-артериски (IA) или преку интраперитонеални (IP) инјекции за уништување на клетките на ракот. Третманот се изведува во текот на серија недели. Радиотерапијата се изведува со насочување на зраци на зрачење во целната област, и како хемотерапија, третманот обично бара повеќе сесии кои се изведуваат во текот на серија недели. Насочена терапија со лекови се изведува со администрирање на голем број лекови на пациентите кои ќе бидат насочени кон одредени компоненти на клетките на ракот.

Третманот обично се изведува во комбинација со хемотерапија. Третманите најчесто се користат во комбинација едни со други, особено ако ракот е напреднат и се прави хируршка интервенција. Хемотерапија често може да се користи пред операцијата за намалување на туморот или по операцијата за уништување на било кој карцином што не може да се отстрани за време на операцијата. Анестезија Општ анестетик (ако се прави операција). Методот на третман варира и третманите често се користат во комбинација едни со други.,

Обнова

Грижа по процедура На повеќето пациенти им треба сериозен период на опоравување по мастектомијата и треба да планираат да поминат неколку недели на закрепнување. Повеќето пациенти ќе треба да земат околу 2 до 4 недели од работа.

Можна непријатност Одредена непријатност е неизбежна по мастектомијата, а на пациентите ќе им биде даден сет на вежби за да ги задржат раката и рамената флексибилни и да помогнат во закрепнувањето. Пациентите треба да очекуваат замор, болка и непријатност барем првата недела по постапката.,

Топ 10 болници за третман на рак на дојка

Следниве 10 најдобри болници за третман на рак на дојка во светот:

Најдобри лекари за третман на рак на дојка

Следниве се најдобрите лекари за третман на рак на дојка во светот:

# ДОКТОР СПЕЦИЈАЛНОСТ БОЛНИЦА
1 Д-р Ц. Саи Рам Медицински онколог Глобални болници
2 Д-р Пракасит Чирапафа Хируршки онколог Болница Сикарин
3 Д-р Шиха Халдер Онколог за зрачење Супер специјалитет BLK-MAX H ...
4 Д-р Тапасвини Прадхан Хируршки онколог Болницата Фортис, Ноида
5 Д-р Ашиш Гоел Хируршки онколог Jaypee болница
6 Д-р Харит Шатурведи Хируршки онколог Макс Супер Специјалност Хоспи ...
7 Д-р Ракеш Чопра Медицински онколог Фортис Флт. Поручникот Раџан Да ...
8 Д-р Амит Агарвал Медицински онколог Супер специјалитет BLK-MAX H ...
9 Д-р С Хуку Онколог за зрачење Супер специјалитет BLK-MAX H ...

Најчесто поставувани прашања

Мамографијата вклучува мала компресија на дојката. Затоа, пациентите може да очекуваат да почувствуваат мала непријатност што исчезнува за неколку часа.

Најдобро време да направите мамографија е една недела по менструалниот циклус. Градите се помалку нежни околу ова време и предизвикуваат помалку болка.

Колку и да изгледа веројатно, но тоа не е случај. И покрај тоа што заедничката града најчесто ги погодува жените, тоа не е главната причина за нивната смрт.

Да, сè уште може да добиете рак на дојка, иако никој во вашето семејство го нема. Дури и ако станува збор за генетска болест, не е потребно неисправните гени да бидат секогаш наследени. Понекогаш, споните се развиваат мутации во гените.

Како Mozocare може да ви помогне

1

Барај

Постапка за пребарување и болница

2

изберете

Изберете ги вашите опции

3

книга

Резервирајте ја вашата програма

4

FLY

Подготвени сте за нов и поздрав живот

За Mozocare

Mozocare е платформа за медицински пристап за болници и клиники за да им помогне на пациентите да добијат најдобра медицинска нега по пристапни цени. Mozocare Insights обезбедува здравствени вести, најнови иновации во третманот, рангирање во болницата, информации за здравствената индустрија и споделување на знаење.

Информациите на оваа страница беа прегледани и одобрени од страна на Мозокаре тим. Оваа страница е ажурирана на 20 Октомври, 2021.

Треба помош ?

Испрати барање