Трансплантација на бели дробови

Пронајдете трансплантација на бели дробови во странство

Болници за трансплантација на бели дробови

Кликни тука

Топ 10 болници за трансплантација на бели дробови

Следниве се најдобрите 10 болници за трансплантација на бели дробови во светот:

# Болница Држава Град Цена
1 Болница Медичана Коња Турција Коња ---    

Најдобри лекари за трансплантација на бели дробови

Следниве се најдобрите лекари за трансплантација на бели дробови во светот:

# ДОКТОР СПЕЦИЈАЛНОСТ БОЛНИЦА

Најчесто поставувани прашања

Луѓето кои не ги исполниле сите мерки во лекувањето на проблемот со белите дробови, бараат трансплантација на бели дробови. Оштетените бели дробови не се во можност да ги снабдуваат деловите од телото со крв со кислород. Значи, има потреба од трансплантација на бели дробови. Трансплантацијата на белите дробови најчесто се прави кај луѓе кои страдаат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ), белодробна фиброза, цистична фиброза и висок крвен притисок во белите дробови.

Трансплантацијата на бели дробови е хируршка процедура која бара отстранување и замена на нездраво белодробно крило со здраво белодробно крило од донаторот.

Отфрлањето на новото белодробно крило и инфекцијата се главните несакани ефекти од трансплантацијата на белите дробови.

Трансплантацијата на белите дробови може да биде фатална ако телото не ги прифати новите бели дробови. Други компликации може да произлезат од лекот пропишан за да се спречи отфрлање на органите.

критериумите за трансплантација на бели дробови се: • За трансплантација на двата бели дробови мора да има 60 години или помалку. За трансплантација на едно белодробно крило мора да биде <= 65 години. • Очекуваниот животен век е помеѓу 18-24 месеци. • Лицето не треба да боледува од некоја болест опасна по живот.

Во зависност од состојбата на пациентот, трансплантацијата на белите дробови може да трае 4-12 часа.

По трансплантацијата на бели дробови, лицето се задржува во ICU (оддел за интензивна нега) 1-7 дена. Подоцнежното следење е потребно неколку месеци.

Потребни се околу 3-6 месеци за едно лице да се опорави по трансплантацијата на белите дробови.

Не може да се каже колку долго може да биде периодот на чекање. Периодот на чекање може да биде од неколку дена до многу години.

Трошоците за трансплантација на бели дробови се разликуваат од земја до земја. Ќе стапите во контакт со нашиот тим за нега за подобро водење.

Пациентите со краен стадиум на белодробна болест имаат 10% шанси да останат живи една година.

Со напредокот во хируршките техники, подобра постоперативна нега и други медицински и хируршки достигнувања, кај пациентите доаѓа до брзо закрепнување.

Како Mozocare може да ви помогне

1

Барај

Постапка за пребарување и болница

2

изберете

Изберете ги вашите опции

3

книга

Резервирајте ја вашата програма

4

FLY

Подготвени сте за нов и поздрав живот

За Mozocare

Mozocare е платформа за медицински пристап за болници и клиники за да им помогне на пациентите да добијат најдобра медицинска нега по пристапни цени. Mozocare Insights обезбедува здравствени вести, најнови иновации во третманот, рангирање во болницата, информации за здравствената индустрија и споделување на знаење.

Информациите на оваа страница беа прегледани и одобрени од страна на Мозокаре тим. Оваа страница е ажурирана на 03 Апр, 2022.

Треба помош ?

Испрати барање