Тестирање на алергија

Тестирање на алергија, познато и како испитување на кожа, боцкање или крв, го спроведува обучен специјалист за алергии за да утврди дали вашето тело има алергиска реакција на позната супстанца. Испитот може да биде во форма на тест на крвта, тест на кожата или диета за елиминација.

Алергии се јавуваат кога вашиот имунолошки систем, што е природна одбрана на вашето тело, реагира премногу на нешто во вашата околина. Тестирањето на алергија може да одреди на кои конкретни полени, калапи или други супстанции сте алергични. Можеби ќе ви требаат лекови за лекување на вашите алергии.

Што влијае на крајната цена на алергиското тестирање?

Постојат многу фактори кои можат да влијаат на трошоците

  • Постојат многу фактори кои можат да влијаат на трошоците на сите
  • Вид на тест за алергија - тестирање на кожа или испитување на крв
  • Избор на доктор и локација во болница
  • Покриеноста на осигурувањето може да влијае на трошоците на џебот на една личност

Болници за алергиско тестирање

Кликни тука

За алергиското тестирање

Алергија е кога вашиот имунолошки систем реагира на туѓа супстанца, наречена алерген. Тоа може да биде нешто што го јадете, вдишувате во белите дробови, инјектирате во вашето тело или го допирате. Оваа реакција може да предизвика кашлање, кивање, чешање на очите, течење на носот и гребење на грлото. Во тешки случаи, тоа може да предизвика осип, коприва, низок крвен притисок, проблеми со дишењето, напади на астма, па дури и смрт.

Нема лек за алергии. Можете да управувате со алергии со превенција и третман.

 

Алергии во затворени простории и на отворено

Видовите на алергии во затворени простории и надворешни простории вклучуваат оток на синус, сезонски и враќачки алергии, треска од сено и алергии на носот. Многу луѓе со алергии често имаат повеќе од еден вид алергија. Најчестите предизвикувачи на алергии во затворени простории / отворено се дрвото, тревата и поленот од плевелите, спорите на мувлата, грините за прашина, лебарките и првутот од мачки, кучиња и глодари.

имунотерапија (алергиски снимки) помага да се намалат симптомите на поленска треска кај околу 85 проценти од луѓето со алергиски ринитис.
Алергискиот ринитис, честопати наречен треска од сено 1 предизвикувачи на алергии во затворено / отворено, исто така, честопати предизвикува алергии на очите.


Алергии на кожата
Алергии на кожата вклучува воспаление на кожата, егзема, коприва, хронични коприва и контактни алергии. Растенија како отровен бршлен, отровен даб и отровен сумак се најчестите предизвикувачи на алергија на кожата. Но, контактот на кожата со лебарки и грини од прашина, одредена храна или латекс исто така може да предизвика симптоми на алергија на кожата.

Алергии на храна
Децата имаат алергии на храна почесто од возрасните. Осум намирници предизвикуваат најмногу реакции на алергија на храна. Тие се млеко, соја, јајца, пченица, кикирики, дрвја ореви, риби и школки.

Кикирики е најчестиот алерген, проследен со млеко и школки

Алергии на лекови
Пеницилинот е најчестиот предизвикувач на алергии кај оние со алергии на лекови. До 10 проценти од луѓето пријавуваат алергија на овој вообичаен антибиотик.
Лошите реакции на лекови можат да влијаат на 10 проценти од светската популација. Овие реакции влијаат до 20 проценти од сите болнички пациенти.


Алергија на латекс
Околу 1-6 проценти од луѓето во САД имаат алергија на латекс.
Здравствените работници стануваат позагрижени за алергиите од латекс. Околу 8-12 проценти од здравствените работници ќе добијат алергија на латекс.


Алергија на инсекти
Луѓето кои имаат алергија на инсекти често се алергични на убоди од пчели и оси и каснувања од отровни мравки. Лебарки и грини, исто така, можат да предизвикаат симптоми на алергија на носот или кожата.

 

Суд: 

Американски колеџ за алергија, астма и имунологија. Факти за алергија. http://acaai.org/news/facts-statistics/allergies (Преземено на 14 март 2018 година)

ЦДЦ. Национален центар за здравствена статистика. FastStats: Алергии и треска од сено. https://www.cdc.gov/nchs/fastats/allergies.htm (Преземено на 14 март 2018 година)

Топ 10 болници за алергиско тестирање

Следниве се најдобрите 10 болници за алергиско тестирање во светот:

# Болница Држава Град Цена
1 Медицински центар Шри Рамачандра Индија Мадрас ---    
2 Болница Сикарин Тајланд Бангкок ---    
3 Универзитетска болница Медипол Мега Турција Истанбул ---    
4 Болници во Локманија Индија Пуна ---    
5 БОЛНИЦИ ЗА НЕГА, Банџара Хилс Индија Хајдерабад ---    
6 Национална универзитетска болница во Тајван Тајван Тајпеј ---    
7 Меданта - Лекот Индија Gurgaon ---    
8 Болница Зулеха Обединети Арапски Емирати Дубаи ---    
9 Болницата Челси и Вестминстер Обединето Кралство Лондон ---    
10 Универзална болница Обединети Арапски Емирати Абу Даби ---    

Најдобри лекари за алергиско тестирање

Следниве се најдобрите доктори за алергиско тестирање во светот:

# ДОКТОР СПЕЦИЈАЛНОСТ БОЛНИЦА
1 Д-р Брахима Монга Дерматолог Болница Артемис
2 Д-р СК Бозе Дерматолог Индрапраста Аполо Хоспи ...
3 Д-р Рави hiоши Дерматолог Индрапраста Аполо Хоспи ...
4 Д-р Дора Дерматолог Медеорска болница, Кутаб
5 Проф. Д-р Мед. Александар Енк Дерматолог Универзитетот Хајделберг Хос ...

Како Mozocare може да ви помогне

1

Барај

Постапка за пребарување и болница

2

изберете

Изберете ги вашите опции

3

книга

Резервирајте ја вашата програма

4

FLY

Подготвени сте за нов и поздрав живот

За Mozocare

Mozocare е платформа за медицински пристап за болници и клиники за да им помогне на пациентите да добијат најдобра медицинска нега по пристапни цени. Mozocare Insights обезбедува здравствени вести, најнови иновации во третманот, рангирање во болницата, информации за здравствената индустрија и споделување на знаење.

Информациите на оваа страница беа прегледани и одобрени од страна на Мозокаре тим. Оваа страница е ажурирана на 21 Јан, 2022.

Треба помош ?

Испрати барање