Замена на срцевиот вентил

Замената на срцевиот залисток е медицинска постапка за замена на еден или повеќе од оштетените срцеви залистоци или погодени од болест. Процесот е направен како алтернатива на поправка на вентилот. Во услови кога процедурите за поправка на вентилот или засновани на катетер стануваат неповолни, кардиологот може да предложи да се изврши операција за замена на вентилот. За време на постапката, вашиот кардиохирург го одделува срцевиот залисток и го обновува со механички еден или друг направен од кравјо, свинско или човечко срцево ткиво (вентил на биолошко ткиво). 

Каде можам да најдам замена на срцевиот вентил во странство?

Во Mozocare, можете да најдете Замена на срцевиот залисток во Индија, Замена на срцевиот залисток во Турција, Замена на срцевиот залисток во Тајланд, Замена на срцевиот вентил во Малезија, Замена на срцевиот вентил во Костарика, Замена на срцевиот вентил во Германија, Замена на срцевиот залисток во Шпанија итн
 

Цената на замената на срцевиот залисток низ целиот свет

# Држава Просечна цена Почетна цена Највисока цена
1 Индија $ 8500 $ 8500 $ 8500

Што влијае на крајната цена на замената на срцевиот вентил?

Постојат многу фактори кои можат да влијаат на трошоците

  • Видови на извршена хирургија
  • Искуство на хирург
  • Избор на болница и технологија
  • Рехабилитација цена по операцијата
  • Покриеноста на осигурувањето може да влијае на трошоците на џебот на една личност

Добијте бесплатна консултација

Болници за замена на срцевиот залисток

Кликни тука

За замена на срцевиот залисток

Операција за замена на срцевиот залисток е замена на неправилно функционирање на срцевиот вентил (најчесто аортниот вентил) со механички или биолошки вентил. Постојат 4 вентили лоцирани во срцето, а тоа се аортната валвула, митралната валвула, пулмоналниот вентил и трикуспидалната валвула. Овие вентили имаат функција да испумпуваат крв од и до срцето, да циркулираат крв низ телото. Дефект во срцевиот вентил може да предизвика проток на крв да тече наназад или нанапред, во спротивна насока од која треба да тече. Ова може да предизвика различни проблеми како што се болка во градите и срцева слабост. 

Најчести причини за проблеми со срцевите валвули се вродени срцеви мани (КСБ) кои се присутни уште од раѓање и болести на срцевите залистоци. Хируршката интервенција обично се изведува како отворена операција и вклучува отстранување на дефектниот срцев залисток и негово заменување со нов вентил, направен од биолошки или механички материјал. Биолошките срцеви залистоци може да се направат од говеда (крава) или свинско (свинско) ткиво што се става на свое место откако ќе се отстрани дефектниот срцев вентил.

Биолошките срцеви залистоци, исто така, вклучуваат донаторски вентили, познат како хомографтен вентил. Биолошките вентили можат да траат околу 15 години и обично треба да се заменат. Механичките срцеви залистоци се дизајнирани да го реплицираат човечкиот срцев залисток и да ја имаат истата функција. Тие се составени од протетски материјал и за разлика од биолошкиот срцев залисток, тие обично не треба да се заменуваат. 

Се препорачува Стеноза на аортата (стеснување на отворот)  Аортна регургитација (назад протекува)  Стеноза на митралната валвула,  Регургитација на митралната валвула,  Пролапс на митралната валвула  Временски услови Број на денови во болница 7 - 10 дена Просечен долг престој во странство 4 - 6 недели.

По операцијата за замена на срцето со вентил, пациентите мора да се осигураат со својот лекар дека нивната состојба е стабилна доволно за да патуваат дома. 

Пред постапка / третман

Пациентите ќе треба да подлежат на низа тестови и консултации пред операцијата. Повеќето пациенти ќе направат крвни тестови, рендгенски зраци и физички прегледи за да се утврди нивното целокупно здравје и соодветноста на постапката. На 2 недели пред операцијата, од пациентите обично се бара да се воздржат од земање одредени лекови како што е аспирин и да престанат да пушат.

Пред операцијата, на пациентите ќе им се советува да постат одредено време, бидејќи ќе се администрира општ анестетик. Пациентите со сложени состојби може да имаат корист од барањето за второ мислење пред да започнат план за третман.

Второто мислење значи дека друг лекар, обично експерт со многу искуство, ќе ја разгледа медицинската историја на пациентот, симптомите, скенирањата, резултатите од тестовите и други важни информации, со цел да обезбеди план за дијагноза и третман. 

Како се изведуваше?

Оваа постапка обично се изведува како отворена операција. Хирургот ќе направи долг засек низ градната коска, а ширењето на ребрата се користи за отворање на градите и пристап до срцето. Цевките се вметнуваат во срцето и главните крвни садови и се прицврстени на машината за бајпас. Кога ова е вклучено, крвта се пренасочува во машината и се оддалечува од срцето, така што хирургот може да работи без премногу загуба на крв.

Дефектниот срцев вентил потоа се отстранува и се заменува со биолошки или механички срцев залисток. Материјали Користениот вентил може да биде механички вентил (вештачки изработен) или биолошки вентил (направен од животински ткива).

Анестезија; Општ анестетик.

Времетраење на постапката Заменувањето на срцевиот вентил трае од 3 до 6 часа. Времетраењето на постапката зависи од степенот на присутна срцева болест и ќе се разговара со консултантот пред операцијата. Постојат 4 вентили во срцето кои го контролираат правецот на проток на крв, и од и од срцето.,

Обнова

Пост-процедурална нега Пациентите ќе бидат поврзани со вентилатор по операцијата и ќе бидат донесени на ИЦУ (единица за интензивна нега) за внимателно следење помеѓу 24 и 48 часа. По ICU, пациентите ќе бидат преместени во одделот за да го завршат закрепнувањето и да продолжат да имаат катетер, канализации на градите и срцеви монитори.

Пациентите на кои им е вграден механички вентил, ќе треба да земаат лекови за разредување на крв и да бидат подложени на редовни крвни тестови до крајот на животот.

Можна непријатност После голема операција, вообичаено е да се доживее слабост, летаргија, непријатност и болка.,

Топ 10 болници за замена на срцевиот залисток

Следниве 10 најдобри болници за замена на срцеви валвули во светот:

# Болница Држава Град Цена
1 Fortis Escorts Heart Institute Индија Њу Делхи ---    
2 Болница Таинакарин Тајланд Бангкок ---    
3 Универзитетска болница Медипол Мега Турција Истанбул ---    
4 ЈК Пластика Јужна Кореа Сеул ---    
5 Меморијална болница за живот Романија Букурешт ---    
6 ИСАР Клиникум Минхен Германија Минхен ---    
7 Медицински центар Шри Рамачандра Индија Мадрас ---    
8 Болница Артемис Индија Gurgaon ---    
9 Универзитетска болница Јордан Јордан Аман ---    
10 Болница РАК Обединети Арапски Емирати Рас Ал Хаима ---    

Најдобри лекари за замена на срцевиот залисток

Следниве се најдобрите лекари за замена на срцевиот вентил во светот:

# ДОКТОР СПЕЦИЈАЛНОСТ БОЛНИЦА
1 Д-р Гиринат г. Кардиоторакален хирург Болницата Аполо во Ченај
2 Д-р ОП Јадава Кардиоторакална и васкуларна хирургија (CTVS) Болница Сикарин
3 Проф. Мухсин Туркман Кардиолог Медипол Мега универзитет Х ...
4 Д-р КК Саксена Интервентен кардиолог Индрапраста Аполо Хоспи ...
5 Д-р Сандип Атавар Кардиоторакален хирург Глобалната болница Перумбак ...
6 Д-р Неерај Бала Кардиолог Супер специјалитет BLK-MAX H ...
7 Д-р Викас Коли Детски кардиолог Супер специјалитет BLK-MAX H ...
8 Д-р Сушант Сривастава Кардиоторакална и васкуларна хирургија (CTVS) Супер специјалитет BLK-MAX H ...
9 Д-р Гаурав Гупта Кардиоторакален хирург Болница Артемис
10 Д-р БЛ Агарвал Кардиолог Jaypee болница

Најчесто поставувани прашања

Вештачките срцеви залистоци траат во просек 8-20 години. Просечниот животен век за замена на живо ткиво (со користење на сопствено или животинско ткиво) е 12-15 години.

Операцијата за замена на срцеви залистоци е многу сериозна. Сепак, исто така се изведува многу често и има многу висока стапка на успех. Потенцијалните компликации вклучуваат несакана реакција на анестезија, инфекција, аритмија, бубрежна инсуфициенција, синдром на пост-перикардиотомија, мозочен удар и привремена конфузија по операцијата поради машината срце-бели дробови.

Секоја година во светот се вршат околу 280,000 замени на срцеви залистоци. 65,000 се изведуваат во САД.

Да, замена на срцеви залистоци е операција на отворено срце.

Времето на операцијата варира во зависност од методот на операција, но во просек потребни се 3 до 6 часа.

Како Mozocare може да ви помогне

1

Барај

Постапка за пребарување и болница

2

изберете

Изберете ги вашите опции

3

книга

Резервирајте ја вашата програма

4

FLY

Подготвени сте за нов и поздрав живот

За Mozocare

Mozocare е платформа за медицински пристап за болници и клиники за да им помогне на пациентите да добијат најдобра медицинска нега по пристапни цени. Mozocare Insights обезбедува здравствени вести, најнови иновации во третманот, рангирање во болницата, информации за здравствената индустрија и споделување на знаење.

Информациите на оваа страница беа прегледани и одобрени од страна на Мозокаре тим. Оваа страница е ажурирана на 01 Апр, 2022.

Треба помош ?

Испрати барање