×
логото
Добијте бесплатен цитат
Контактирајте нѐ

ABCD

Болница во Бангкок

Бангкок, Тајланд

Банкок болница Бангкок Тајланд
Банкок болница Бангкок Тајланд
Банкок болница Бангкок Тајланд
Банкок болница Бангкок Тајланд

Преглед

  • Болницата во Банкок е мултиспецијалистичка болница и примарна здравствена установа основана во 1972 година. Опремена е со 12 центри за медицинска извонредност, кои се фокусираат на офталмологија, онкологија, кардиологија и неврологија.
  • Како мултидисциплинарен објект, тој исто така нуди услуги во буквално сите области на медицината. Доби акредитација од Меѓународната заедничка комисија (JCI) и исто така беше наградена со Азиската награда за управување со болница (AHMA).
  • Неговиот посветен тим за координација на пациентите ќе им помогне на меѓународните пациенти со стекнување визи, резервации за семејно сместување, аеродромски превоз и услуги за преведувачи на повеќе од 26 јазици.
  • Главниот штаб на болницата во Бангкок работи со деловна одговорност кон клиентите, болничкиот персонал, сите засегнати лица и општеството, посветувајќи големо внимание на зачувување на животната средина, здравјето и безбедноста при работа, како и континуирано подобрување на системот.

Потребен е прилагоден план за третман

постапка

740 постапки низ 17 специјалитети

Алергиско тестирање, познато и како испитување на кожа, боцкање или крв, го спроведува обучен специјалист за алергии за да утврди дали вашето тело има алергиска реакција на позната супстанца. Испитот може да биде во форма на тест на крвта, тест на кожата или диета за елиминација. Алергии се јавуваат кога вашиот имунолошки систем, што е природна одбрана на вашето тело, реагира премногу на нешто во вашата околина. Тестирањето на алергија може да одреди кои полени, калапи или други супстанции сте алергични

Дознај повеќе за Тестирање на алергија

Постапка за ехокардиограм во странство Ехокардиограм или ехокардиографија е тест кој користи звучни бранови за проценка на срцето преку создавање на 2-димензионални и 3-димензионални слики на срцето. Тоа е дијагностички тест извршен за откривање на какви било компликации со срцевите залистоци и коморите. Сликата на ехокардиографија се нарекува ехокардиограм. Тој е клучен во одредувањето на срцето на срцевиот мускул. Ехокардиограмот е безболен тест и се смета за многу безбеден. Тестот не користи ниеден

Дознај повеќе за Ехокардиограм

Третмани со електрокардиограм (ЕКГ или ЕКГ) во странство Електрокардиограм (ЕКГ или ЕКГ) е преглед кој открива како функционира вашето срце со утврдување на електричната активност на срцето. Со секое чукање на срцето, електричен импулс патува низ вашето срце. Бранот предизвикува мускулот да се притисне и да ја истера крвта од срцето. Електричната активност на срцето потоа се пресметува, анализира и печати. Не се испраќа електрична енергија во телото. ЕКГ ќе му помогне на вашиот лекар под

Дознај повеќе за Електрокардиограм (ЕКГ или ЕКГ)

Коронарен артериски бајпас графт (CABG) Хируршки третмани во странство Коронарна артериска болест (ЦАД) е една од најчестите состојби на срцеви заболувања и се случува кога холестеролот и другите материјали се таложат во wallsидовите на артеријата, ја стеснуваат артеријата и го намалуваат снабдувањето со крв во срцето . Ова доведува до болка во градите, а во полоши случаи до мозочен удар, што може да го оштети квалитетот на животот на пациентот или да има уште посериозни последици. Еден начин да се третира оваа состојба е да се обезбеди крв на нов начин

Дознај повеќе за Коронарна артериска бајпас графт (CABG) хирургија

12 Погледнете ги сите 102 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Третмани за коскени графтови во странство Денталните импланти се сигурен и безбеден метод за замена на исчезнатите или оштетените заби. Меѓутоа, постојат случаи кога околната структура на коските на вилицата не е доволно силна за да може да ги поддржи стоматолошките импланти. И обемот и квалитетот на потпорната коска се од витално значење за успешна примена на забни импланти. Ако не е достапна доволно коска, или ако коската е под влијание на состојби како што се пародонтална болест или траума, тогаш стоматолошки коскено графт

Дознај повеќе за Коскениот графт

Третмани за стоматолошка круна во странство Mozocare е платформа што го поедноставува процесот на наоѓање стоматолошка заштита низ целиот свет. Дали е долго и заморно пребарувањето за соодветни стоматолошки процедури? Од вадење заб на мудрост до фурнири, наведените клиники во Mozocare нудат широк спектар на стоматолошки третмани. Неодамнешните трендови во медицинскиот туризам ги видоа клиниките во земји како Полска и Унгарија да станат главни локации за достапен третман на забите - Mozocare ги обединува овие клиники на еден лесен начин

Дознај повеќе за Стоматолошка круна

Третмани за стоматолошки мост во странство Што е стоматолошки мост? Слично како забни импланти, мост е стоматолошка реставрација што се користи за замена на заб што недостасува и / или заби. Мост користи потпорни заби за прицврстување на лажните заби на постојната структура на вилицата и забите. Стоматолошки мостови може да се формираат од различни материјали, претежно: порцелан, композитна смола, злато, легура, метал или комбинација. Кога ми треба стоматолошки мост? Кога недостасува заб, тој ги предизвикува околните заби т

Дознај повеќе за Стоматолошки мост

12 Погледнете ги сите 72 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Третмани со кохлеарни импланти во странство Што се кохлеарни импланти? Кохлеарен имплант е уред кој е хируршки имплантиран и внатре во увото на пациентот и надвор од увото, при што дел од уредот магнетски се прикачува надвор од черепот на пациентот. Како софистицирано слушно помагало, уредот може делумно да го врати функционалното разбирање на говорот кај пациенти со длабоко или целосно губење на слухот, како и други аспекти на слухот. Додека целиот опсег на звук не е обновен

Дознај повеќе за Кохлеар имплант

12 Погледнете ги сите 46 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Пронајдете колоноскопија во странство Колоноскопија е преглед на дебелото црево (дебело црево и црево) со видео камера која е прикачена на флексибилна цевка со светло на врвот и се пренесува преку анусот. Колоноскопија помага да се лоцираат чиреви, тумори, полипи и области на воспаление. Исто така, дозволува собирање примероци од ткиво (биопсии) кои подоцна можат да бидат тестирани, како и можност да се отстранат сите абнормални израстоци. Колоноскопиите исто така се користат за скрининг на преканцеро

Дознај повеќе за Колоноскопија

12 Погледнете ги сите 43 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Лапароскопија е минимално инвазивна хируршка процедура што се изведува за да се испита стомакот за да се помогне во поставувањето дијагноза, да се направи биопсија на ткиво или да се направат хируршки поправки. Тоа е модерна хируршка техника која вклучува правење мали засеци во стомакот, преку кои се вметнува лапароскоп. Лапароскоп е флексибилна цевка, опремена со светло и камера што пренесува слики од внатрешноста на стомакот до компјутер, што хирургот може да ги види. за повеќе детали во врска со Лапароскопскиот су

Дознај повеќе за Лапароскопија

Пронајдете мастектомија во странство со мозокаре,

Дознај повеќе за Мастектомија

Најдете нефректомија во странство со мозокаре,

Дознај повеќе за Нефректомија

12 Погледнете ги сите 31 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Пронајдете хистеректомија во странство со Mozocare Хистеректомија во странство Хистеректомија е хируршко отстранување на матката, а во некои случаи и на грлото на матката. Постојат неколку техники кои можат да бидат вклучени и пациентот треба да се консултира со својот лекар за најдобрите опции за нив, бидејќи сите носат различни ризици и предности. Во некои случаи, роботската или лапароскопската хирургија е најдобра опција, додека во други случаи хирургот може да одлучи да ја отстрани матката преку вагиналниот отвор. Постојат многу причини

Дознај повеќе за Хистеректомија

Третмани за третман на епилепсија во странство Третманот со епилепсија се однесува на клинички третман каде малиот дел од мозокот што создава напади, се елиминира со помош на малку електричен уред што се става во телото. Различни причини може да доведат до напади за кои се даваат Анти-епилептични лекови (AED) за контрола на нападите. Оваа болест може да се појави во детството или по 60-та година од животот Симптомите на оваа болест се разликуваат од личност до личност. Електроенцефалограм (ЕЕГ) помага да се дијагностицира епилепсијата.

Дознај повеќе за Епилепсија третман

Мултиплекс склероза (МС) Третмани за управување со странство Мултиплекс склерозата, која е автоимуна состојба, влијае на мозокот и 'рбетниот мозок, предизвикувајќи на тој начин бројни продроми како што се проблеми со видот, движењето на раката или нозете, сензација или рамнотежа. Понекогаш може да предизвика сериозна попреченост. Мултиплекс склерозата може да се дијагностицира со помош на крвни тестови и МНР. Во екстремни случаи на МС, постојат одредени компликации како што се инфекции на градите или мочниот меур или тешкотии при голтање. Вежбајте, меди

Дознај повеќе за Управување со мултиплекс склероза (МС)

Невролошки консултативни третмани во странство Невролошката консултација е главната активност на тимовите за неврологија и вклучува дијагностицирање и следење на сите невролошки заболувања, а потоа и одлучување за соодветни дијагностички и терапевтски пристапи за секој случај. Во Mozocare, имаме високо квалификувани и искусни невролози. Кои се општите цели на консултациите за неврологија? Да се ​​дијагностицира какво било невролошко заболување. Да се ​​воспостави комплементарен план за истрага за утврдување на

Дознај повеќе за Невролошки консултации

12 Погледнете ги сите 22 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Поправка на аневризма на мозок во странство Тоа е операција за лекување на слаба област во wallидот на крвните садови што доведува до испакнување или излив на садот што може да предизвика крварење во цереброспиналната течност (CSF) и мозокот што формира колекција на крв. Симптомите се промена на однесувањето, проблеми со говорот, вкочанетост, проблеми со видот, губење на координација, мускулна слабост, итн. Дијагностички тестови се тест за цереброспинална течност, КТ, МРИ, церебрален ангиограм и рендгенски зраци. Третман на болеста може да биде клипинсот на аневризма

Дознај повеќе за Мониторинг на мозочната аневризма

Неврохируршка консултација во странство Неврохирургијата е гранка на медицината поврзана со дијагностицирање и лекување на нарушувања на мозокот, 'рбетниот мозок и периферните нерви во телото. Неврохирурзите се специјалисти специјализирани за неврохирургија за лекување на овие нарушувања. Консултациите со неврохирурзите обезбедуваат дијагноза, евалуација, третман, превенција, критична нега итн. Лекарот зборува за планот за третман и едуцира за придобивките и ризиците од тој третман

Дознај повеќе за Консултации за неврохирургија

Хирургија на основата на черепот во странство Хируршки третман за отстранување на тумор или каков било карциномен раст на дното на черепот се нарекува хирургија на основата на черепот. Симптомите се болка во лицето, главоболка, вкочанетост, губење на слухот, ringвонење во ушите, слабост на лицето итн. Дијагностички тестови се ендоскопија, КТ скен, МНР, МРА, ПЕТ скенирање и биопсија. Третман на болеста може да биде минимално инвазивна хирургија, отворена хирургија, хемотерапија, зрачна терапија, гама нож, терапија со протонски зрак и терапија со честички

Дознај повеќе за Операција на базата на черепот

12 Погледнете ги сите 26 постапки 12 Погледнете помалку процедури

Третмани за третман на хронична леукемија во странство Леукемијата може да се дефинира како малигна болест на крвта и коскената срцевина и е поврзана со абнормалности во развојот и функционирањето на крвните клетки. Некои типови на леукемија влијаат на децата почесто, додека други се среќаваат само кај возрасни. Леукемијата може да се подели во две подкатегории според типот на крвни клетки: хронична и акутна леукемија. Хронична леукемија може да биде миелогена или лимфоцитна. Главната разлика помеѓу акутната и хро

Дознај повеќе за Третман со хронична леукемија